8 Mei 2017

De eerste stap zetten naar digitalisering: een noodzaak voor elk bedrijf!

Als autoriteit op het gebied van documentbeheer organiseert Neopost op woensdag 14 juni 2017 onder de titel “Van papier naar digitaal” een avondconferentie over digitalisering van bedrijven. Dado Van Peteghem, consultant bij Duval Union Consulting en expert ter zake, is gastspreker en zal uitleggen hoe en waarom de overschakeling naar de digitale weg tot de prioriteiten van ieder bedrijf behoort. De conferentie vindt plaats in de Ghelamco Arena, het legendarische stadion van KAA Gent.

Digitalisering is een hot topic in de zakenwereld. Het wordt gezien als een onafwendbare  nieuwe weg om in te slaan.. Maar de oplossingen die worden aangereikt, zijn complex en veelomvattend waardoor bedrijven soms niet meer weten hoe ze die verandering precies moeten aanpakken. Met de conferentie "Van papier naar digitaal" wil Neopost duidelijke antwoorden brengen.    

Dado Van Peteghem: "een kwestie van overleven"

Om de conferentie in te leiden doet Neopost een beroep op Dado Van Peteghem van Duval Union Consulting, een consultancybureau gespecialiseerd in digitale transformatie. "Bedrijven weten vandaag de dag wel dát ze moeten transformeren, ze weten alleen niet hoé ", vertelt hij. "Het is nochtans een noodzaak geworden, want enkel door zich aan te passen aan de concurrentie en aan de hypergeconnecteerde wereld van vandaag kunnen bedrijven overleven." In een uiteenzetting van veertig minuten zal de heer Van Peteghem dieper ingaan op de manieren om verandering aan te pakken en de gevolgen die ze voor elke organisatie kunnen hebben.

Van post naar digitale communicatie

Neopost is een vooraanstaande speler op vlak van beheer van postverzendingen. "We werken al decennialang voor bedrijven die naar mogelijkheden zoeken om tijd te winnen en te besparen op hun portokosten", zegt Jürgen Van Hamme, digital solutions director van Neopost Benelux. "Wij hebben een perfect inzicht in de manier waarop ze hun documenten beheren en zijn vandaag in staat om moderne oplossingen te bieden die veel verder gaan. Zo beschikt Neopost over toepassingen die onder meer communicatie over meerdere kanalen, personalisering van berichten en digitale archivering van facturen kunnen bieden. De historische expertise gecombineerd met de beheersing van softwareoplossingen maakt van Neopost de aangewezen partner om bedrijven te begeleiden bij deze digitale omschakeling. Het is die thematiek die de heer Van Hamme tijdens het tweede deel van de conferentie zal behandelen. 

Ghelamco Arena: een prestigieuze locatie

Om het voor bedrijfsleiders die overdag weinig tijd hebben makkelijk te maken, besloot Neopost de conferentie 's avonds te organiseren in de Ghelamco Arena. Die locatie is niet alleen makkelijk bereikbaar, ze biedt ook heel wat zakelijke mogelijkheden. Na de conferentie volgt een rondleiding in het stadion en wordt een walking dinner georganiseerd.    

Informatie en inschrijven op neopost.be/nl/conferentie  

OVER NEOPOST 
Neopost is wereldwijd de tweede grootste leverancier van postverwerkingsoplossingen en vormt een belangrijke speler op het gebied van digitale communicatie en logistieke systemen. We willen bedrijven helpen om beter in te spelen op hun omgeving door uitrustingen, software en diensten aan te bieden die het beheer van de communicatie- en goederenstromen vergemakkelijken.
Neopost levert eenvoudige, innovatieve systemen voor het beheer van de fysieke en digitale communicatie binnen zowel grote bedrijven als kmo's. Daarnaast bieden we oplossingen op maat van de behoeften van spelers uit de logistieke keten en de e-commerce.
Neopost is aanwezig in 31 landen met meer dan 6.000 medewerkers en steunt op een netwerk van partners om zijn oplossingen naar meer dan 90 landen te exporteren. In 2016 behaalde Neopost een omzet van 1,2 miljard euro.
Voor meer informatie kunt u terecht op onze website neopost.be. 

OVER DADO VAN PETEGHEM 
Dado Van Peteghem is een van de toonaangevende experten in de digitale sector. Als Founding Partner bij Duval Union Consulting helpt Dado organisaties bij hun digitale bedrijfsvoering, het uittekenen van visie en strategie en zet hij samenwerkingen op met startups, incubators en technologiepartners. De voorbije tien jaar heeft Dado talrijke organisaties getransformeerd door digitaal te injecteren in hun DNA en activiteiten.
Samen met Jo Caudron schreef Dado in 2014 het boek Digital Transformation - a model to master digital disruption om bedrijven klaar te maken voor de digitale revolutie.