Hoe haalt u meer uit uw mailings?

Hoe haalt u meer uit uw mailings?

12/06/2018

Bedrijven verzenden allerlei soorten correspondentie zoals offertes, facturen en marketingmateriaal. Daarbij wordt steeds gestreefd naar een maximaal effect met zo weinig mogelijk kosten.  

De handmatige voorbereiding van mailings neemt doorgaans tijd in beslag. Die kostbare tijd zou beter besteed kunnen worden aan de bediening van klanten of de uitbouw van het bedrijf. Daarom dienen bedrijven best zoveel mogelijk handmatige verzameltaken voor hun mailings te automatiseren, zodat er tijd vrijkomt voor belangrijkere zaken. En wat de integriteit van uw communicatie betreft: het effect van mailings daalt sterk wanneer de verkeerde documenten worden verzonden of, erger nog, wanneer bestemmelingen informatie ontvangen die niet voor hen bedoeld is. Dit tast niet alleen uw bedrijfsimago aan, bovendien kan het ook een inbreuk betekenen op gegevensprivacy. Voor een maximaal rendement op investeringen te krijgen en om een juiste indruk bij klanten na te laten, moeten bedrijven streven naar nauwkeurigheid en eenvoud in het proces van uitgaande post. Dankzij automatisering is het mogelijk om de samenstelling van mailings te vereenvoudigen en veiligheidsmaatregelen in te voeren zodat de juiste documenten bij de juiste ontvangers terechtkomen

Automatisering en veiligheid door digitaal beheer van uitgaande post

Met de juiste digitale communicatietool kunnen bedrijven uitgaande post voorbereiden via één gecentraliseerd mailbeheersysteem dat voor de gebruikers ervan toegankelijk is via een web-based interface.  Daarnaast kunnen omslagvulmachines enveloppen veel sneller vullen dan hetgeen met de hand mogelijk is. Uitvoerbeheer software sorteert documenten in reeksen volgens het type communicatie en voorziet deze van optische merktekens (OMR/barcode/2D) op basis van de informatie die ze bevatten. Diverse documenten bestemd voor dezelfde ontvanger kunnen worden samengevoegd om op portokosten te besparen. De optische merktekens op de geprinte mailings kunnen worden gelezen door een intelligente omslagvulmachine zodat elk document in de juiste zending terechtkomt. Het is een efficiënte én veilige manier om de verwerking van de uitgaande post te verbeteren.   

Verbetering van productiviteit en veiligheid en kostenverlaging

Door verder te automatiseren en de verwerking van uitgaande communicatie te centraliseren, verbetert de productiviteit van de bedrijven. De veiligheid kan verhoogd worden door gebruik te maken van een intelligente omslagvulmachine in combinatie met optische merktekens. Ten slotte kunnen kosten gedrukt worden door mailings voor dezelfde ontvanger te groeperen.

 

Add new comment