Ergonomisch werken in een postkamer

Ergonomisch werken op kantoor houdt méér in dan speciale stoelen

14/03/2019

Al je medewerkers verdienen een gezonde werkomgeving die hun lichaam zo weinig mogelijk belast. Maar laat je postkamer ergonomisch werken wel toe? Enkele tips.

Dat je als bedrijf vandaag een zekere verantwoordelijkheid draagt over de gezondheid van je medewerkers, vinden we bij Neopost niet meer dan vanzelfsprekend. Aangezien je dit artikel leest, denk jij er vast net zo over! Jammer genoeg veronderstellen de meeste bedrijven dat ze hun medewerkers alleen maar hoeven te trakteren op een goede bureaustoel of gekke zitbal om ergonomisch werken mogelijk te maken. Maar wat met de medewerkers in de postkamer? Uiteraard verdienen ook zij een gezonde werkomgeving die hun lichaam zo weinig mogelijk belast. Weet je niet hoe daaraan te beginnen? Lees dan zeker verder.

Ergonomisch werken in een moderne postkamer

Eerst en vooral: het maakt helemaal niet uit hoe groot of klein je postkamer is om ergonomische verbeteringen door te voeren. Neopost weet raad met élke ruimte waarin post wordt verwerkt.

Interieurontwerp van a tot z

Onze ervaren interieurontwerpers werken je postkamer eerst uit in 3D-tekeningen, zodat je precies weet wat je mag verwachten. Of het nu gaat om een eenvoudig werkblad of een ingewikkelde sorteermodule, alles wordt driedimensionaal – en op schaal – ontworpen en aangepast tot jij tevreden bent met het resultaat. Is je postkamerruimte aan de kleine kant? Geen probleem, onze ontwerpers benutten elke vierkante meter optimaal en houden daarbij uiteraard rekening met eventuele ramen en deuren.

Efficiënte workflow

Een postkamer ontwerpen is geen sinecure, maar bij Neopost ben je aan het juiste adres. Onze ontwerpers weten als geen ander wat de best mogelijke, logische indeling is voor postkamers en welke meubels en machines jouw bedrijf specifiek nodig heeft voor een efficiënte postverwerkingsworkflow. Ergonomisch werken en automatisering gaan tenslotte hand in hand! Van archiefkasten en sorteervakken tot ergonomische postkarren en omslagvulmachines: niets zien we over het hoofd.

Ergonomische postkarren

Heeft je bedrijf elke dag zoveel post te verwerken dat je de interne bedeling aan een medewerker moet overlaten? Gun die medewerker dan een ergonomische postkar van Neopost. Het maakt dan immers helemaal niet uit hoe zwaar geladen de kar is of hoeveel afstand je medewerker moet afleggen: dankzij het elektrische besturingssysteem is er amper nog duw- of trekwerk nodig. Zelfs oneffen ondergronden vormen geen enkel probleem meer.

Tip: Neopost maakt ook postkarren op maat. Ergonomischer wordt het niet! Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Automatische briefopener

Zelfs een kleine, eenvoudige handeling als enveloppes openen kan je spieren belasten als je ze honderden keren op rij moet uitvoeren. Daarom voorzien onze ontwerpers de meeste postkamers van een automatische briefopener. Daarmee open je tot wel 300 brieven per minuut zonder manuele tussenkomst. Sommige van onze briefopeners kunnen brieven zelfs uit hun enveloppes nemen.

Omslagvulmachine 

Ook omslagen vullen en dichtkleven kan veel makkelijker – en tot tien keer sneller – als je het gewoon aan een machine overlaat. Neopost biedt zowel compacte omslagvulmachines aan als exemplaren die tot 12.000 enveloppes per uur kunnen verwerken.

 

Tip: met de juiste outputmanagementsoftware vormen zelfs documenten met een variabel aantal pagina’s geen enkel probleem voor de omslagvulmachines van Neopost.   

Adresseerprinter 

Adressen afdrukken op kleefpapier en ze dan handmatig op elke enveloppe plakken is nodeloos arbeidsintensief en niet meer van deze tijd. Meer en meer bedrijven schaffen dan ook een adresseerprinter aan voor hun postkamer. Wist je trouwens dat je met de adresseerprinters van Neopost zelfs je omslagen kunt personaliseren? Een gouden tip om je direct mailings er in deze tijden van information overload toch nog te doen uitspringen!

 

Meer weten over onze ergonomische postkamerinrichting? Download de brochure of neem snel contact met ons op!

 

Add new comment