Geautomatiseerde verwerking van dienstencheques

Met Isascan biedt Neopost een oplossing aan voor de geautomatiseerde verwerking van dienstencheques.

  • Tijdswinst dankzij het geautomatiseerde verwerkingsproces
  • Minder geweigerde cheques door meer betrouwbare controles
  • Kortere uitbetalingstermijnen door Sodexo
  • Een correcte telling van alle dienstencheques
  • Altijd een kopie (scan) voorhanden in geval van problemen
  • Conform met de regelgeving door Sodexo n RVA
  • Geen specifieke softwarekennis vereist

Combinatie van een hard- en software

Deze oplossing is speciaal ontwikkeld om aan productiviteit te winnen, waardoor u zich kan concentreren op al uw andere taken. Compact, snel, nauwkeurig en betrouwbaar: daarom past deze oplossing in elke werkomgeving. De Isascan oplossing bestaat uit hard- en software: een scanner die zowel de dienstencheques leest als op deze cheques afdrukt. Met de software kan u alle dienstencheques beheren en exporteren naar uw backoffice software.

Performantie in 4 eenvoudige stappen

1. Scannen en afdrukken

Per werknemer legt u de ontvangen dienstencheques in de invoerlade van de scanner. Deze drukt, indien gewenst, het ondernemingsnummer en de naam van de onderneming op de achterzijde van de cheque. Vervallen cheques komen in een aparte uitvoerlade terecht. Tijdens het digitalisatieproces telt de machine ook het aantal dienstencheques: het resultaat hiervan wordt vergeleken met het aantal cheques dat door de werknemer als ontvangen is aangegven.

2. Cheques valideren

De Isascan software leest alle gegevens die op de cheque ingevuld staan en controleert of deze voldoen aan de door Sodexo opgestelde voorwaarden. Bij twijfel toont de software de cheque op het scherm.

3. Sorteren en vervolledigen

Na de validatie legt u de dienstencheques opnieuw in de invoerlade en herstart u de scanner. Niet-gevalideerde dienstencheques komen in een aparte uitvoerlade terecht. Tijdens dit proces drukt de scanner ook het INSZ-nummer en de naam van de werknemer op de achterzijde van de gevalideerde cheques. Om fouten te vermijden voert de hardware tegelijkertijd een tweede controletelling uit.

4. Afgifte uitvoeren

Via enkele klikken hergroepeert u de cheques van alle werknemers in één enkele afgifte. Heel snel drukt u de correcte borderellen af en maakt de software een berekening van het door Sodexo verschuldigde bedrag. Alle gegevens kunnen van hieruit worden geëxporteerd naar uw bestaand backoffice softwarepakket. Ook rapporten kunnen geëxporteerd worden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in