textiel bedrukken

Textiel bedrukken: dit zijn de mogelijkheden

31/08/2016

Bedrukt textiel is al langer aan een opmars bezig. De moderne druktechnieken laten toe om je creativiteit bot te vieren. Bovendien kun je het textiel dankzij het gebruik van sublimatieprinters moeiteloos personaliseren. Het resultaat? Haarscherpe prints op maat die uitblinken in duurzaamheid.

Gepersonaliseerd drukwerk

Innovatie is een van de belangrijkste drijfveren binnen de textielprintsector. De gebruikte technieken evolueren razendsnel en bieden voortdurend nieuwe mogelijkheden. Gepersonaliseerd drukwerk is een van de belangrijkste evoluties van de laatste jaren. Wil je kleding, modeaccessoires of zelfs interieurdecoratie een persoonlijke toets geven? Dan zijn sublimatieprints ideaal. Je kiest zelf je ontwerp en de afbeeldingen die je op het textiel wilt bedrukken. Ook voor signalisatie en promotiemateriaal zijn sublimatieprinters de beste oplossing.

Textiel bedrukken met sublimatieprinters

Sublimatieprinten gebeurt niet rechtstreeks op het textiel. Er wordt op papier geprint en via een oven wordt de inkt vanop het papier overgebracht naar het textiel. Het transferpapier wordt tijdens het printen altijd vlak gehouden. Een geavanceerd mediadoorvoersysteem garandeert een gelijkmatige spanning, zodat het materiaal niet kan schuintrekken. Zo wordt het printmateriaal altijd zorgvuldig opgerold op het oprolsysteem.

Bij sublimatieprinten wordt hittegevoelige inkt gebruikt die in de structuur van het materiaal kruipt. Zo krijg je een perfect resultaat en blijven de prints langdurig in optimale staat.

Breed kleurenspectrum

Sublimatieprinters bieden een uitstekende kwaliteit. De levendige kleuren spreken tot de verbeelding en de kleurschakeringen en details komen perfect tot hun recht. Van zwart over oranje tot violet: er is een uitgebreide waaier aan kleuren beschikbaar. Bovendien worden de prints haarscherp in beeld gebracht.

Meerdere toepassingen

Sportkledij, modeartikelen, maar ook kussens en gordijnen met scherpe en levendige beelden: het behoort allemaal tot de mogelijkheden van textielbedrukking. Ideaal voor bedrijven en organisaties die veel belang hechten hun visuele identiteit en niets aan het toeval willen overlaten op het gebied van branding en image building.

Meer weten over textiel bedrukken en sublimatieprinters? Neem gerust contact met ons op. Onze experts staan je met plezier te woord.

Add new comment