postverwerking outsourcen

Je postverwerking outsourcen biedt tal van voordelen

27/01/2017

De instroom en uitstroom van brieven en pakketten is cruciaal om je zaak vlot te laten draaien, dus wil je elke stap in het proces nauwgezet opvolgen. Toch kan het lonen om delen van je postverwerking te outsourcen. Volg even mee …

Wat je zelf doet, doe je beter – of niet?

Uitgebreide mailings versturen lijkt misschien eenvoudig, maar is dat vaak niet. Je moet een beroep doen op verschillende diensten en technologieën om van ontwerp over druk naar verzending te geraken, waardoor de kans op ‘glitches’ in je proces erg groot is. Een kleine vertraging bij de drukker – door een technisch defect, bijvoorbeeld – kan voldoende zijn om de uiterste verzenddatum in het gedrang te brengen. Maar ook seizoensgebonden capaciteitsproblemen komen vaak voor.

Risico op vertragingen is één zaak, een andere kwestie is de grote hoeveelheid tijd die je medewerkers besteden aan de verschillende etappes van het postverwerkingsproces. Veel taken zijn notoir tijdrovend. Denk maar aan drukwerk proeflezen of brieven onder omslag steken.

Postverwerking uitbesteden via Neotouch

Neotouch is ontwikkeld met het oog op organisaties die veel uitgaande post hebben en die zo efficiënt mogelijk willen organiseren. Met Neotouch besteed je het drukken, sorteren, frankeren en verzenden van je uitgaande post uit aan een professionele partner. Je maakt de bestanden intern op en verstuurt ze via het gebruiksvriendelijke Neotouch-platform naar ons productiecentrum, waar ze afgedrukt, gesorteerd, gefrankeerd en uiteindelijk verzonden worden.

Je gebruikt deze oplossing zo vaak als je wil. Al je facturen één keer per maand versturen? Dat kan, maar je kunt ze net zo goed op dagelijkse basis laten afdrukken en zo je cashflow verbeteren. Met dit systeem is de keuze écht aan jou.

En da’s niet alles, want Neotouch is een hybride-oplossing die naast papieren post ook e-mail, sms en fax ondersteunt. Op die manier kun je alle uitgaande post, in de breedste zin van het woord, efficiënt outsourcen.

Voordelen van externe postverwerking

Je postverwerking outsourcen biedt tal van voordelen. Zo profiteer je van lagere tarieven. Doordat Neotouch altijd de laagst mogelijke frankeringen selecteert, en doordat je post aan dezelfde ontvanger kunt bundelen in één omslag, kun je tot wel 25 procent besparen op postzegels. Ook aangetekende zendingen zijn een optie met Neotouch. Deze besparing op postzegels gaat gepaard met een besparing op materieel, omdat je niet hoeft te investeren in printers, vouwmachines en frankeermachines.

Daarnaast is je post volledig traceerbaar in Neotouch. Je weet op elk moment waar je uitgaande post zich bevindt, en kunt dat ook makkelijk achteraf controleren. Dat maakt van Neotouch een erg veilig platform. Alle opgemaakt en verzonden documenten worden namelijk digitaal gearchiveerd in sterk beveiligde software.

Add new comment