verpakkingsproces optimaliseren

Je post- en verpakkingsproces optimaliseren: 4 gouden tips

09/12/2016

Niets zo vervelend als dagenlang op een brief of pakket wachten waarvan je wéét dat het onderweg is. Het zit namelijk nog in de post of heeft binnen je onderneming z’n weg nog niet gevonden naar jouw bureau. Ergerlijk! Maar een efficiënt proces is ook van groot economisch belang. Want hoe vlotter het post- en verpakkingsproces loopt, hoe sneller je kunt groeien en hoe kleiner de verliesposten.

1. Een postkamer inrichten

Wil je je interne postbedeling optimaliseren? Begin dan met een centrale postkamer. Door alle inkomende post te verdelen vanuit een centraal punt, en het vervolgens op te delen volgens eindlocatie, komen brieven en pakketjes sneller op de juiste afdeling terecht en is er minder kans op foute leveringen. Lees hier hoe je je inkomende post zo goed mogelijk sorteert.

2. Inkomende brieven en pakketten traceren

Het gebrek aan transparantie – waar zit mijn pakketje precies? – is de helft van het probleem. Gelukkig los je dat makkelijk op met interne tracering van brieven en pakketten. Dankzij interne tracering heb je nooit meer last van mysterieus verloren poststukken.

Bij de VRT – waar tweeduizend mensen aan de slag zijn, en waar dus erg vaak pakketjes toekomen – implementeerde men Track Inside van Neopost. Luc Seger, verantwoordelijke goederen en post: “We zochten een oplossing waarbij we enerzijds de registratie sneller zouden kunnen doorvoeren en automatiseren. Anderzijds wilden we het pakket intern kunnen volgen. Daarnaast wilden we de medewerkers automatisch verwittigen bij de aflevering van een pakket.” Dat bracht hen bij Track Inside. “Het systeem scheelt ons tijd, moeite, papier, inkt en dus geld. En er raken veel minder pakketten zoek.”

3. Pakketten automatisch verpakken

Verstuurt je bedrijf grote hoeveelheden pakketpost? Dan kun je je verpakkingsproces optimaliseren door over te schakelen op een automatische inpakmachine. Zo’n machine levert een enorme tijdsbesparing op.

4. Enveloppes automatisch vullen

Hetzelfde geldt voor briefpost. Verspil niet langer dure manuren aan het vouwen en onder omslag steken van briefpost, maar laat je mailings en facturen automatisch verzamelen, vouwen, onder omslag steken en kleven.

Add new comment