pakketten traceren

Inkomende pakketten traceren: wat brengt het op?

24/08/2016

Bedrijven – zowel kmo’s als multinationals – hebben baat bij een systeem waarmee ze alle poststukken en inkomende pakketten makkelijk kunnen identificeren en opvolgen. Dankzij zo’n traceringssysteem wordt het volledige proces op een doeltreffende manier georganiseerd en komen de pakketten bij de juiste personen terecht. Bovendien laat het bedrijven toe om hun medewerkers een extra service te bieden. Meer en meer mensen bestellen namelijk producten online en laten ze niet thuis, maar op het werk afleveren.

Waarom inkomende pakketten traceren?

Stel dat je organisatie dagelijks pakketten en poststukken ontvangt die allemaal lukraak in een opbergruimte worden bewaard. Op den duur verlies je het overzicht en is het moeilijk om de pakketten terug te vinden. Zo verlies je kostbare tijd en moet je een medewerker inroepen om alles in goede banen te leiden. Wellicht gebruikt u een Excel-lijst om de inkomende te pakketten te registeren. Dat kost veel tijd en geeft handmatige handelingen.

Het kan ook anders. Dankzij een traceringssysteem krijg je vanaf de ontvangst van het pakket tot de afhaling door een van je medewerkers een volledig zicht op de status. Dit zijn de opeenvolgende stappen die tijdens de flow aan bod komen:

  • ontvangst van het pakket
  • identificatie door middel van een barcode
  • scanning via een barcode
  • ontvanger wordt op de hoogte gebracht
  • pakket wordt afgehaald
  • bewijs van levering

Voordelen van een traceringssysteem

Inkomende pakketten traceren biedt heel wat voordelen. Poststukken en pakketten worden efficiënt beheerd en komen gegarandeerd bij de juiste persoon terecht. Zo creëer je een waterdicht systeem en boek je een aanzienlijke tijdswinst. Bovendien beschik je over een traceerdatabase waarin je de historiek van elk pakket kunt raadplegen.

Service voor je medewerkers

Als medewerkers producten online bestellen, laten ze die vaak op hun werkadres leveren. Zo zijn ze er zeker van dat ze het pakket in ontvangst kunnen nemen en hoeven ze tijdens het weekend niet naar een afhaalpunt. Ook dit in goede banen te leiden is een traceringssysteem ideaal. Je behoudt te allen tijde het overzicht en de medewerker krijgt een melding dat het pakket is aangekomen.  

Add new comment