textieldrukkerij textielprinter Texart RT-640

Oplossing voor textieldrukkerijen: high-contrast drukwerk aan 22 m²/u

26/07/2017

Als textieldrukkerij ontvang je veel verschillende soorten opdrachten. Sommige klanten willen heel grote volumes, anderen zijn gesteld op een heel korte oplevertermijn. Vooral kleine opdrachten op korte termijn vormen een uitdaging voor drukkerijen.

Hoogwaardig textieldrukwerk produceren aan een hoog tempo en met een zo groot mogelijke flexibiliteit, lLees verder en ontdek hoe andere textieldrukkers het aanpakken.

Sublimatieprinten op textiel

Sublimatie is een scheikundig proces waarbij een stof van vaste vorm rechtstreeks overgaat naar een gas. Er is met andere woorden geen vloeibare tussenfase. Dat maakt dit proces heel interessant voor drukkerijen, die snel een droog resultaat willen. Om op textiel te printen met behoud van alle kleuren en een sterk contrast, moet je dan ook een beroep doen op sublimatieprinten.

Een sublimatieprinter gebruikt sublimatie om snel op verschillende dragers te kunnen drukken en snel tussen opdrachten te wisselen. De printer ‘bakt’ het drukwerk als het ware rechtstreeks op de drager (textiel of speciaal gecoat papier) zonder dat er ‘natte’ verf aan te pas komt. Het resultaat is duurzaam en perfect bestand tegen een beurt in de wasmachine, zelfs bij 30°C

Een textielprinter die tegemoetkomt aan alle eisen

Sublimatieprinten is de oplossing bij uitstek voor textieldrukkerijen die zich willen aanpassen aan een digitale wereld waarin particulieren, verenigingen en bedrijven on-demand textieldrukwerk bestellen. Textieldrukkerijen ontvangen almaar vaker opdrachten met een klein volume. Denk maar aan een lading T-shirts van de lokale sportrclub, enkele spandoeken voor een evenement, bedrijfsmerchandise, … Drukkerijen gaan maar al te graag op deze marktvraag in, maar moeten dus ook hoge kwaliteit kunnen opleveren in kleine oplages en tegen een democratische prijs. Bovendien moet een drukkerij met honderden kleine opdrachten per dag moeiteloos van de ene naar de andere kunnen wisselen, zonder veel tijd of materiaal te verliezen.

Textielprinters met zowel een hoog debiet als een grote flexibiliteit zijn onmisbaar voor wie on-demand textieldrukwerk verzorgt.

Sublimatieprinter Roland Texart RT-640

Een textielprinter die aan sneltempo high-contrast drukwerk aflevert, is de Roland Texart RT-640. Om te beginnen is de Texart RT-640 uitgerust met een geavanceerd vacuümsysteem en een mediadoorvoersysteem dat ervoor zorgt dat het transferpapier altijd vlak wordt aangespannen tijdens het printen. De drager kan evenmin schuintrekken en wordt dus gegarandeerd netjes opgerold op het oprolsysteem.

De printer werkt met SBL3-sublimatie-inkt in vier (cyaan, magenta, geel en zwart) of acht kleuren (cyaan, magenta, geel, zwart, lichtcyaan, lichtmagenta, oranje en violet). De levendige kleuren en felle contrasten komen met een maximale resolutie van 1440 dpi prachtig tot hun recht.

De Texart RT-640 combineert hoge kwaliteit met een korte doorloop- en wisseltijd. Bij productiesnelheid haalt de printer 22 m²/u. De maximumsnelheid bedraagt maar liefst 32,6 m²/u. Omdat de printer best compact is, en gebruikt kan worden voor kleding, signalisatie, interieurdecoratie en zoveel meer, staat hij er nooit werkloos bij.

Texart XT-640 voor grotere afmetingen

Bedrijven die zich specialiseren in flexibel textieldrukwerk – zowel kleine als grote oplages – kunnen de RT-640 aanvullen met de XT-640. De Texart XT-640 levert dezelfde haarscherpe beeldkwaliteit met heldere en levendige kleuren in nog grotere volumes.

Add new comment