lamineermachine

Waarom een lamineermachine gebruiken?

29/03/2016

Reclamedragers zijn echte blikvangers die belangrijk zijn voor je bedrijfsimago. Een professionele rollamineermachine bedekt reclamedragers met een fijne laag plastic. Zo blijven je externe communicatiemiddelen beschermd tegen slecht weer, uv-stralen en andere extreme weersomstandigheden en raken ze niet beschadigd. Ontdek hier de verschillende mogelijkheden van een lamineermachine.   

Eindeloze mogelijkheden van een lamineermachine

Een lamineermachine is gebruiksvriendelijk en laat toe om reclamedragers eenvoudig te plastificeren. Het laminaat beschermt tegen vuil en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld je reclamepanelen intensief kunnen worden gebruikt. Maar bovenal wordt de impact van natuurlijk licht en slecht weer tot een minimum beperkt. Zo vermijd je dat de panelen op korte termijn in slechte staat raken. Maar er is meer: de reclamedragers worden niet alleen beschermd tegen eventuele invloeden van buitenaf. Het gebruik van een lamineermachine komt ook de afwerking (blinkend of mat) ten goede.
 

Welke reclamedragers lamineren?

Lamineren wordt toegepast voor buitenaffiches, affiches in winkels, dekzeilen, reclamespandoeken en reclamepanelen. Troeven van een professionele rollamineermachine

Lamineren is een uitstekende manier om hoogkwalitatieve affiches en andere visuele dragers met een optimale levensduur te verkrijgen. Dit zijn enkele kenmerken van de Royal Sovereign RSH 1650, de professionele rollamineermachine van Neopost, die feilloos lamineren garandeert: 
 

  • Het lamineren verloopt snel: 8,5 meter/minuut
  • De dikte van de montage bedraagt 15 mm
  • De temperatuur is regelbaar tot 150 graden
  • Je hebt de keuze tussen warm en koud lamineren

Warm of koud lamineren?

Warm lamineren

Warm lamineren biedt een groter contrast en diepere kleuren dankzij het gebruik van PET (polyethyleentereftalaat). Een PET-film is makkelijker bruikbaar dan een PVC-film die bij koud lamineren wordt gebruikt. Het aanbod is uitgebreid en je kunt altijd een gepaste film vinden. Warm lamineren is ideaal voor binnentoepassingen, bijvoorbeeld wanneer je producten tijdens een commerciële beurs wilt voorstellen. Deze techniek is minder geschikt voor buitentoepassingen aangezien de PET-film uv-stralen doorlaat. Op die manier kunnen de kleuren hun glans en intensiteit verliezen.    

Koud lamineren

Koud lamineren is de ideale oplossing voor het maken van posters en reclamedragers voor buiten. Deze techniek maakt gebruik van PVC-films die uv-stralen tegenhouden. De toner en de inkt blijven te allen tijde intact. PVC is niet helemaal transparant, maar dat is met het blote oog amper merkbaar. De koude lamineermachines bieden vaak meer voordelen dan hun warme tegenhangers. Koud lamineren verloopt namelijk sneller dan warm lamineren omdat het apparaat vooraf niet opgewarmd moet worden.

Als je je reclamedragers lamineert, krijgen ze een upgrade, worden ze beschermd tegen grillige weersomstandigheden en blijven de producten intact. Bij Neopost ben je alvast aan het juiste adres! 

Add new comment