raamdecoratie raambelettering

Investeren in raamdecoratie en -belettering: doen of niet?

03/01/2017

Of je nu een winkel, een kantoor of een groot bedrijfsgebouw hebt, vindbaarheid is altijd van het grootste belang. Consumenten, klanten en leveranciers moeten je zaak makkelijk vinden en snel herkennen. Raambelettering en -decoratie kunnen daarbij helpen. Bovendien zijn handige raamstickers ideaal om acties en voordelen in de kijker te zetten en je bedrijfsidentiteit verder vorm te geven.

Raamstickers voor allerlei doeleinden

Met raamdecoratie en -belettering kun je verschillende richtingen uit. Uiteraard hangt alles af van wat je precies wil bereiken. Enkele opties:

  • Showcase je logo en bedrijfsnaam op de winkelruit, glazen wanden of waar dan ook. Een sterk merk begint bij een herkenbare en uniforme huisstijl. Zelfs zonder naam of logo kun je bestickering gebruiken om je merk te bestendigen. Met abstracte vormen, kleuren en patronen geef je jouw bedrijfsgebouw meteen je corporate identity mee.
  • Met raambestickering kun je ook praktische informatie meedelen, zoals de naam van de afdeling of richtingaanwijzers naar de receptie.
  • Winkeliers gebruiken raamdecoratie voornamelijk om iets nieuws mee in de kijker te zetten, zoals een tijdelijke actie of promotie. Ook een overzichtje van de USP’s is een goed idee.

Zelf raamdecoratie ontwerpen en maken

Interesse in gepersonaliseerd raambelettering? Goed! In slechts drie stappen klaart jouw onderneming de klus:

  1. Ontwerpen: Dat laat je het best over aan een professional. Dat kan zowel een designer in je eigen organisatie zijn of een grafisch vormgever in een gespecialiseerde firma.
  2. Maken: Raamstickers maken is vrij eenvoudig met het juiste materiaal: een snijplotter dus. Hoewel je het printen en snijden dus ook aan een externe partner kunt uitbesteden, kun je het evengoed intern doen. Er zijn al snijplotters van topkwaliteit voor lage volumes, met een maximaal snijgebied van 584 mm bij 25 meter.
  3. Kleven: De laatste stap is de stickers op ruiten en wanden kleven. Da’s vrij eenvoudig. Zorg om te beginnen dat de ondergrond glad, schoon en droog is. Hang de sticker vervolgens op de juiste locatie met twee of meerdere strips afplaktape. Vervolgens kun je het best in het midden een strook plakband over de volledige hoogte hangen, waarna je eerst de ene zijde afpelt en dan de andere. Strijk de sticker (over de drager) van binnen naar buiten glad met een spatel.

Add new comment