gepersonaliseerd drukwerk

Gepersonaliseerd drukwerk in kleine hoeveelheden: vaarwel handwerk!

29/06/2016

Heb je een bedrijf dat gepersonaliseerd drukwerk aan z’n klanten aanbiedt? Dan weet je ongetwijfeld dat het personaliseren van bijvoorbeeld geschenkartikelen, relatiegeschenken, huwelijkskaarten, suikergoed en opdrukken op flessen of mokken een arbeidsintensieve bezigheid is. Gelukkig bestaan er oplossingen om het proces te automatiseren. Het resultaat? Minder werk, minder kosten en meer tijd die vrijkomt om aan andere zaken te besteden. 

Gepersonaliseerd drukwerk automatiseren: de troeven op een rij

Drukwerk personaliseren is synoniem met oog voor detail. Om foto’s, logo’s of tekst met de hand op artikelen aan te brengen, moet je heel minutieus te werk gaan. Het is veel praktischer en efficiënter om dat handwerk voorgoed vaarwel te zeggen. Dit zijn de voordelen:

  • een aanzienlijke tijdswinst
  • een efficiëntere productie
  • een flinke kostenbesparing

Als je alles manueel doet, loop je altijd het risico op (kleine) foutjes. Aangezien het verschil in de details zit, kun je dat niet maken ten opzichte van je klanten. De automatisering van drukwerk biedt een extra service die je business ten goede komt. Bovendien zorgt gepersonaliseerd drukwerk voor een persoonlijke touch: een duidelijke meerwaarde voor je klanten én een concurrentievoordeel voor jouw bedrijf.

Hoe je drukwerk personaliseren?

Cadeaus, verpakkingen, opdrukken voor flessen, goodies en gadgets … Gepersonaliseerd drukwerk kent heel wat toepassingen. Drukwerk personaliseren kun je op twee manieren doen:

  • Printers en snijplotters drukken niet rechtstreeks op het materiaal en zijn geschikt om logo’s of beelden op verschillende soorten vinyl te drukken. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden: transparant, op witte achtergrond, glanzend, mat, … Ook afdrukken op fotopapier behoren tot de mogelijkheden.
  • UV-printers drukken wel rechtstreeks op het materiaal, zoals karton, metaal, hout of glas. UV-printers kun je ook gebruiken om voorwerpen (zoals brillendozen) te bedrukken die niet helemaal plat zijn.

Deze printers laten een persoonlijke klantbenadering toe en staan garant voor snelle en onberispelijke afdrukken.

Tip: ben je een starter of heb je een kleine onderneming? Dan komen deze oplossingen zeker ook van pas!

Meer weten over de troeven van gepersonaliseerd drukwerk? Lees hier een getuigenis van een tevreden klant

Add new comment