frankeermachine

Hoe doeltreffend een frankeermachine voor je bedrijf kiezen?

30/05/2016

Facturen, direct mailings, aangetekende zendingen, … Dagelijks versturen bedrijven tal van briefwisselingen. Om dat efficiënt, accuraat en snel te laten verlopen, is een frankeermachine een must. Het apparaat laat je toe om je enveloppen – elk type briefwisseling komt in aanmerking – automatisch te frankeren. Aan welke criteria moet een frankeermachine voor je bedrijf voldoen? Wat zijn de mogelijkheden? En hoe maak je de juiste keuze? Wij maken je wegwijs. 

Wat is het volume van je verzendingen?

Verstuur je een kleine, gemiddelde of grote hoeveelheid post? Het volume van je dagelijkse verzendingen bepaalt het model van frankeermachine dat je nodig hebt. Je gaat het best uit van deze grootordes: minder dan 50, tussen 50 en 250 en meer dan 250 verzendingen per dag.

Ligt je dagelijkse volume eerder laag, maar doe je twee of drie grote verzendingen per maand? In dat geval heb je een frankeermachine nodig die een groter volume aankan.   

Type poststukken

Het soort poststuk dat gefrankeerd moet worden, bepaalt de keuze van je machine. Dit zijn de voornaamste criteria:

  • Moet je C4, C5 of C/6 enveloppen frankeren? Het automatische toevoerstation voor gemengde post laat toe om enveloppen met verschillende formaten te frankeren.
  • Behandel je vaak meerdere loten van verschillende gewichtsklassen? Kies dan een frankeermachine met een dynamische weegschaal.
  • Sommige enveloppen en pakketten zijn te dik en passen niet in de frankeermachine. Met de etikettenverdeler kun je het frankeertarief afdrukken dat je daarna op de envelop of het postpakket kleeft.
  • Moet je aangetekende zendingen versturen? Dankzij een frankeermachine hoef je niet meer naar het postkantoor te gaan.
  • Is het postvolume een doorslaggevende factor? Met een automatische toevoer kun je de toevoer van de enveloppen vereenvoudigen.
  • Wordt de frankeermachine door meerdere departementen gebruikt? Het apparaat kan de departementen identificeren en een gedetailleerd rapport met de uitgaven per departement genereren.
  • Varieert het gewicht van je pakketten tussen 3 en 30 kg? Dan gebruik je het best een weegschaal.
  • Zijn je verzendingen niet gesloten? De frankeermachine kleeft de enveloppen automatisch dicht.    

Troeven van een frankeermachine

Een frankeermachine biedt tal van mogelijkheden. Door je logo toe te voegen of andere elementen die je bedrijfsimago in de verf zetten, kun je je briefwisseling een persoonlijke toets geven en de relaties met je klanten versterken. Het rapportagesysteem laat toe om de kosten per departement te analyseren. Ook aan de veiligheid is gedacht. Het gebruik van een pincode sluit fraude namelijk uit. Daarnaast worden retours automatisch naar de afzender teruggestuurd door bpost. Je maakt gebruik van de meest recente posttarieven en je briefwisseling wordt altijd correct gefrankeerd. Tot slot geniet je de meest voordelige tarieven (non-prior). Contacteer ons om meer informatie over frankeermachines te ontvangen.

 

Add new comment