Days Sales Outstanding

Hoe kun je je Days Sales Outstanding beperken?

10/02/2017

De financiële gezondheid van je bedrijf kun je op tal van manieren registreren en beoordelen. Een daarvan is de Days Sales Outstanding of DSO, een indicatie van hoelang je gemiddeld op inkomsten moet wachten. Hoe korter de DSO, hoe sneller je uitgaven dus gedekt zijn door nieuwe inkomsten. Wij geven alvast enkele praktijkgerichte tips mee om de DSO te beperken en je kasstroom te verbeteren.

1. Facturen meteen uitsturen

De makkelijkste manier om DSO te verkorten is door razendsnel te factureren. Stel: het duurt nu gemiddeld twee weken na de levering van een dienst of product om de factuur op te stellen en uit te sturen. Dan ben je eigenlijk zelf verantwoordelijk voor de lange DSO. Alleen al door de facturatie te automatiseren – en facturen quasi meteen te versturen – kun je tot twee weken van je DSO schaven. Pas je dit consequent toe, dan maak je makkelijk grote budgetten vrij om bijkomend te investeren in groei.

2. Maak snel betalen aantrekkelijk voor je debiteurs

Snel factureren is één, maar uiteindelijk hang je nog altijd af van je klant en diens bereidwilligheid om tijdig te betalen. Er zijn gelukkige enkele opties om de betaalbereidheid te vergroten:

  • Maak voorafbetaling mogelijk.
  • Geef klanten die snel betalen een korting. Zelfs een korting van 3 of 5 procent kan stimulerend werken.
  • Creëer duidelijke betalingsvoorwaarden en vermeld die op elke factuur.
  • Neem het kredietkaartnummer van klanten op in hun dossiers. Dan kun je zelfs een week op voorhand aanrekenen. Let wel: hiervoor moet je je contracten aanpassen en met je klanten overleggen.

3. Treed snel op bij wanbetaling

Wanbetalers hebben een buitenproportioneel grote impact op je DSO. Je kunt systematische wanbetalers uiteraard enkele beperkingen opleggen – zoals alleen nog voorafbetaling – maar soms is het beter om de samenwerking eenvoudigweg stop te zetten. Je verkoopt dan misschien iets minder, maar je bedrijf zal financieel wel gezonder zijn.

Kader de Days Sales Outstanding binnen je Cash Conversion Cycle

De Days Sales Outstanding is een van de factoren bij de berekening van de Cash Conversion Cycle (CCC). Dit kengetal drukt uit hoelang kapitaal vastzit in het aankoop-, productie- en verkoopproces. Met andere woorden: het totale aantal dagen dat een onderneming moet wachten op de inkomsten van een investering. Hoewel een lage DSO op zich ook een zinvolle KPI is, bekijk je de DSO – en de DIO en DPO – het best in de juiste context, als onderdeel van de CCC.

Lees ook: Hoe je betalingsproces optimaliseren?

Comments

Jeroom Lagrou - 06/27/2017

Zoals zoveel bedrijven

Zoals zoveel bedrijven hanteren ook wij een betalingstermijn, maar uiteindelijk wordt daar bij overschrijding in het begin niet veel aan gedaan. Heel veel bedrijven nemen niet meteen actie wanneer de betalingstermijn is verstreken. Men is vooral bezig aan de sales kant en met het ondernemerschap zelf, ..., tot we hier zelf wat in de problemen zijn gekomen. Toen hebben we ook experts ingeschakeld en sinds is het een maandelijkse prioriteit geworden. Bedankt alvast voor tips! Jeroom

Add new comment