briefopeners

Briefopeners: onmisbaar in je postkamer?

16/01/2017

Denk jij bij het horen van ‘briefopener’ ook nog altijd aan een puntig metalen voorwerp? Tijd voor een update, want anno 2017 verstaan we onder een briefopener in de eerste plaats een elektronische briefopener die alle inkomende briefpost razendsnel en foutloos opent.

Klassieke briefopeners

Klassieke briefopeners in hout of metaal zijn misschien leuk voor thuis, maar lang niet ideaal als je dagelijks honderden enveloppen moet opensnijden. Zeker in middelgrote tot grote firma’s zie je dit ouderwetse hulpmiddel al jaren niet meer.

Briefopeners 2.0: snel, zorgvuldig en betrouwbaar

In een professionele postkamer – onmisbaar voor elke organisatie die grote volumes inkomende post moet behandelen – mag een elektronische briefopener niet ontbreken. Zo’n toestel is opmerkelijk compact en dus de perfecte aanvulling voor je postkamer. Het grote voordeel van een briefopener is uiteraard de snelheid waarmee het toestel enveloppen opent. Honderden enveloppen per minuut? Dat kan perfect. En het spreekt voor zich dat een professioneel toestel de inhoud niet beschadigt, geen scherpe randen produceert.

Efficiëntie en besparing

Zowel kleine als grote bedrijven ervaren een forse besparing door te investeren in een briefopener.

  • Geen manuren nodig om manueel omslagen te openen.
  • Werknemers kunnen zich toeleggen op de verwerking van de al geopende post, waardoor er sprake is van een snellere orderverwerking én een betere cashflow.
  • Niet alleen verbeteren de financiën van je organisatie, ook de klanten zijn tevredener door de snelle opvolging van hun brief of order.

Andere benodigdheden in de postkamer

Een briefopener misstaat niet naast een postkar om je inkomende post vlotter te verwerken. Maar bovenal gaat een briefopener perfect samen met Neotrax. Neotrax is een softwareoplossing waarmee je inkomende documenten in een mum van tijd en volgens een uniform proces digitaliseert. Elk document wordt gescand, geïndexeerd én meteen gesynchroniseerd met je eigen bedrijfssoftware, zoals je boekhoudsysteem, zodat je het op elk moment kunt opvragen.

Ook deze oplossing – het vormt een goede tandem met een elektronische briefopener en een geoptimaliseerde postkamer – helpt bedrijven om beter te communiceren met klanten en nodeloze operationele kosten tot een minimum te beperken.

Add new comment