verticale banner

6 tips voor de perfecte verticale banner

29/10/2018

Verticale banners of spandoeken zijn een ideale manier om de aandacht te trekken van voorbijgangers. Een goed gemaakte banner is een krachtig marketinginstrument waarmee je stopping power creëert. We geven je 6 tips voor een optimaal resultaat.

Of het nu gaat om de promotie van jouw zaak, jouw evenement of jouw stand op een beurs: verticale banners of spandoeken zijn een ideale manier om de aandacht te trekken van voorbijgangers. Een goed gemaakte banner is een krachtig marketinginstrument waarmee je stopping power creëert. Voor een banner die ten volle tot zijn recht komt heb je een opvallend ontwerp en een uitstekende afdrukkwaliteit nodig. We geven je 6 tips voor een optimaal resultaat.

1.Gebruik schreefloze lettertypes voor je verticale banner

Schreefletters zijn ontworpen om het oog horizontaal te leiden. Dat is ideaal voor een doorlopende tekst in een krant, boek of tijdschrift, maar voor een verticale banner is het contraproductief. Kies dus voor een schreefloos lettertype. Je hebt natuurlijk de klassiekers zoals Arial, Verdana of Helvetica, al mag je gerust voor een origineler lettertype kiezen. Het belangrijkste criterium blijft wel de leesbaarheid. Als je vanaf een afstand niet kunt lezen wat er op je banner staat, schiet hij zijn doel voorbij.

2.Ga voor een uitgebalanceerd ontwerp

De efficiëntste verticale banners hebben een weldoordacht ontwerp dat eenvoudig en duidelijk is, maar wel de aandacht trekt. Voorbijgangers moeten in één oogopslag alle informatie op jouw banner kunnen opnemen.

Enkele vuistregels:

  • Zet je logo (of logo’s) bovenaan.
  • Plaats de kernboodschap in het midden van de banner.
  • Houd de tekst beperkt.
  • Gebruik voldoende contrast in de kleuren.

3.Vergeet de call-to-action niet

Aan een banner die enkel de naam van jouw zaak of evenement vermeldt, heeft een voorbijganger niets. Hij moet weten waarom hij moet binnenstappen of waarom hij een bepaalde datum moet noteren. Voeg dus altijd een call-to-action toe. Hou het kort, maar krachtig.

4.Gebruik vectorbeelden

Een verticale banner kan behoorlijk indrukwekkende afmetingen hebben. Om de grootte van je grafisch bestand te beperken én om de kwaliteit te garanderen is het verstandig om te kiezen voor een vectorieel ontwerp. Vectorbeelden zijn opgebouwd uit wiskundige vergelijkingen in plaats van uit pixels. Het grote voordeel is dat je zulke beelden oneindig kunt uitvergroten zonder enig kwaliteitsverlies: het resultaat blijft altijd haarscherp.

5.Kies een voldoende dik materiaal

Een banner is een fysiek object: behalve het grafisch ontwerp is dus ook de keuze van het materiaal cruciaal. Ga voor een kwaliteitsvol en slijtvast materiaal dat voldoende dik is (0,4 à 1 mm). Zeker bij een tweezijdige banner is het cruciaal dat je de tekst van de achterzijde niet ziet doorschijnen.

6.Gebruik een kwaliteitsvolle grootformaatprinter en -plotter.

Om een verticale banner af te drukken, heb je een printer/snijplotter nodig die kwaliteit en betrouwbaarheid vooropzet. Onze grootformaatprinter/plotters garanderen je verbluffend levendige kleuren en geavanceerde print- en snijfunctionaliteiten. Met de gebruiksvriendelijke functies van onze toestellen optimaliseer je moeiteloos jouw grootformaatprints.

Geïnteresseerd in onze grootformaatprinter en -snijplottersystemen? Neem gerust contact op voor meer informatie. Wij behandelen jouw vraag binnen de 24 uur.

 

Add new comment